Οι κρατούμενοι διαβάζουν Ποίηση στις Φυλακές Κορυδαλλού

Την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης διαβάστηκαν ποιήματα στις φυλακές Κορυδαλλού

Στο παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας
Οι ποιητές διαβάζουν τους στίχους τους στις φυλακές Κορυδαλλού

Παναγιώτης Τσιμπούκης21/03/201616:201

protothemafylakes

Οι ποιητές διαβάζουν τους στίχους τους στις φυλακές Κορυδαλλού

Μια πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης για την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης
Σήμερα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Ποίησης, με πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης διαβάστηκαν ποιήματα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, η γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με την «Atta Labs Inc.» και το περιοδικό «Μαύρο Πρόβατο» διοργάνωσαν σήμερα στο παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας «Γεώργιος Ζουγανέλης» του νοσοκομείου φυλακών Κορυδαλλού ποιητική παρέμβαση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ποίησης.

Απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήταν να έλθει σε επαφή η ιδιαίτερη ομάδα των οροθετικών κρατουμένων με την ποιητική έκφραση συνδέοντας έτσι τους ποιητές με τους μαθητές του σχολείου του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό οι Νάσος Αθανασίου, Χάρις Κοντού, Μιράντα Διακουμάκη, Γιώργος Ερνέστο Μουρελάτος και άλλοι διάβασαν ποιήματά τους, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με βασικό υλικό την ποίηση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα προς τους εκπαιδευόμενους κρατουμένους να μοιραστούν δικά τους κείμενα, επικοινωνώντας τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους.

Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/563405/oi-poiites-diavazoun-tous-stihous-tous-stis-fulakes-korudallou/

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης διαβάστηκαν ποιήματα στις φυλακές Κορυδαλλού

16:36 | 21.03.2016

fylakes-korydallou-poihsh

Η γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με την “Atta Labs Inc.” και το περιοδικό «Μαύρο Πρόβατο», διοργάνωσαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρας της Ποίησης, στο παράρτημα του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας «Γεώργιος Ζουγανέλης» του νοσοκομείου φυλακών Κορυδαλλού, ποιητική παρέμβαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «η συγκεκριμένη δράση σκοπό είχε να φέρει σε επαφή την ιδιαίτερη ομάδα των οροθετικών κρατουμένων με την ποιητική έκφραση, συνδέοντας έτσι τους ποιητές με τους μαθητές του σχολείου του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού».

Στη δράση αυτή οι Νάσος Αθανασίου, Χάρις Κοντού, Μιράντα Διακουμάκη, Γιώργος Ερνέστο Μουρελάτος και άλλοι συμμετέχοντες διάβασαν ποιήματά τους, «χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με βασικό υλικό την ποίηση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα προς τους εκπαιδευόμενους κρατουμένους να μοιραστούν δικά τους κείμενα, επικοινωνώντας τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους, ενώ αποτέλεσε το έναυσμα για περαιτέρω μελλοντικές συνεργασίες.

Πηγή: https://left.gr/news/me-aformi-tin-pagkosmia-imera-tis-poiisis-diavastikan-poiimata-stis-fylakes-korydalloy/