Κρεατοφαγια, Χορτοφαγια, Βιγκανισμος, Βιομηχανια και μισος. [Βιγκαν ναι. Αφελης οχι.]

mreviltheory_on_instagram_-fasolia

Υπάρχει αδιαμφισβήτητα μεγάλη διαμάχη ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν την κρεατοφαγία και αυτούς που υποστηρίζουν τη χορτοφαγία και το βιγκανισμό. Οι μεν χλευάζουν τους δε, οι δε βρίζουν τους μεν και σόι πάει το βασίλειο. Ποιός έχει δίκιο; Αυτή τη φορά δε θα μας αποσχολήσει αυτό. Και λίγο πολύ οι απόψεις ειναι κατατεθειμένες. Οι δικές μου οι σκέψεις πάνω σε αυτό το θέμα είναι γνωστές. Με απασχολεί το μίσος και η εθελοτυφλία σε ένα άλλο μεγάλο ζήτημα.

Είναι γνωστό ότι οι βιομηχανίες ξεδιπλώνουν τα πάντα, από την εκπαίδευση μέχρι τη διατροφή. Οι ίδιες οι βιομηχανίες σπρώχνουν το βιγκανισμό και σβήνουν την αγορά του κρέατος, επενδύοντας στη διάδοση και τη διαφήμιση του. Σε λίγα χρόνια, λόγω του κόστους παραγωγής κρέατος και συντήρησης της βιομηχανίας κρέατος, με την μείωση παραγωγωγής φυτών, αφού διαλύσαμε το έδαφος με χημικά και τις παραγωγές με μεταλλαγμένα κι αφού πάθαμε όλοι ένα σωρό ασθένειες, συνδεδεμένες με τη διατροφή, θα τρώμε όλοι χορταράκια, γιατί αυτό θα υπάρχει στην αγορά. Ήδη, αν δεν το μάθατε οι βιομηχανίες γάλακτος στρέφονται προς την παραγωγή γάλακτος αμυγδάλου, ρυζιού, καρύδας και σόγιας. Με λίγα λόγια, όλες οι αλλαγές έρχονται περισσότερο από τα συμφέροντα κι όχι από την ξαφνική μας επιφοίτηση πως κάτι κάναμε στραβά και το πήραμε είδηση.

Ειδική μνεία αξίζουν και διάφορα ελληνικά φρι πρες, που με συγκεκριμένες επιστημονικές ορολογίες και διαπιστευτήρια, όπως “Κι όμως, κάποιοι“, επισπευσμένες μελλοντολογίες, όπως “μέχρι τότε [το τάδε θα έχει συντελεστεί]“, και στοχευμένη διαφήμιση, με σλόγκαν σαν το “τα λαχανικά είναι η καλύτερη εναλλακτική” κλπ. στρώνουν το έδαφος για τη δημιουργία μιας νέας χορτοφαγικής αγοραστικής τάσης, ανάλογης της τάσης του “healthy” του εξωτερικού – από όπου κι αν προέρχεται. Βέβαια, να σημειώσουμε πως φαρμακευτικές μεγαλοεταιρίες εξαγοράζουν άλλες που ειδικεύονται σε σπόρους και μεταλλαγμένες καλλιέργειες κι όλη η αγορά σπρώχνεται προς μια healthy φάση, που μόνο healthy δεν είναι.

Το οικονομικό διαίρει και βασίλευε, μέχρι τώρα αποδίδει καρπούς στις βιομηχανίες, δημιουργώντας δύο σκληροπυρηνικές ομάδες, ταγμένες απόλυτα στα προϊόντα προτίμησης της κάθε μιας, για όσο αυτές μπορούν να παίζουν σε διπλό ταμπλώ.. Τώρα, εσείς σφαχτείτε ηθικά, “φυσικά” και εξελικτικά. Τα ίδια πρόβατα που ήμαστε, αυτά θα εξακολουθήσουμε να είμαστε και στο μέλλον. Αυτές οι πληροφορίες, όμως, μπορούν κάλλιστα να σου ξεφύγουν όταν έχεις δωρεάν ίντερνετ και δε ψάχνεις να μορφωθείς αλλά προσπαθείς ντε και καλά, με μίσος, να ψοφήσεις την κατσίκα του διπλανού.

Χωρίς μακρυγορία, το να υποστηρίξεις τις επιλογές σου είναι δικαίωμά σου (που βέβαια αφορά κι άλλους στη διαδικασία του) άλλα όποιο στρατόπεδο κι αν διαλέξεις, -μη διαλέξεις στρατόπεδο, διάλεξε τρόπο ζωής-, κάντο με την επίγνωση του τι συνεπάγεται το κάθε τι και ποιά είναι η προέλευσή του. Οπότε, όταν ξαναβρίσεις τους αντιπάλους και τους πεις πόσο βλάκες είναι και πόσο σωστός είσαι εσύ, σκέψου πόσο δικές σου είναι οι αντιλήψεις, που πολεμάς γι αυτές. Αν είναι δικές σου, μαγκιά. Αν δεν, κανείς δε γεννήθηκε να τα έχει βρει όλα έτοιμα, αναλυμένα. Όλοι τα βρίσκουμε στην πορεία, λίγο νωρίτερα, λίγο αργότερα. Σκεφθείτε υγιεινά.

Ελπίζω να σας διέκοψα. Για καλό.

Μη σας καθυστερώ. Συνεχίστε.

*Για όσους δε γνωρίζουν, αυτά τα γράφει ένας βίγκαν. Βίγκαν ναι. Αφελής όχι.
** Αφήστε μου τα σχόλια σας από κάτω.