Το γαϊδουράκι του Χριστού και τα ζωάκια ράτσας

Φέτος τα Χριστούγεννα, αν σκέφτεστε να μεγαλώσετε την οικογένειά σας με ένα κατοικίδιο, υιοθετήστε από τα αδέσποτα ή από τους συλλόγους. Μην αγοράσετε. Σώστε μια ψυχούλα και τη δική σας.

Είμαι σίγουρος πως και ο γαϊδαράκος του Ιωσήφ, που τους πήγε στη γέννα του Χριστού, δεν ήταν ράτσας. Τη δουλειά του, όμως, την έκανε.

Υιοθετήστε ένα ζωάκι που σας έχει ανάγκη. Μη στρέφετε το βλέμμα αλλού. Πεινάνε, κρυώνουν, φοβούνται, αρρωσταίνουν. Και υιοθετήστε όχι μόνο για τις γιορτές και μετά πέταμα, κάντε το, ώστε κάθε μέρα από εδώ και μπρος να είναι γιορτή.

* Είναι κοινό μυστικό, πως τα κατοικίδια που ήταν πριν στο δρόμο, νοιώθουν πάντα μια ευγνωμοσύνη για αυτούς που τα έσωσαν, η οποία είναι εμφανής σε όλη τη διάρκεια της συγκατοίκησης. Ρωτήστε αυτούς που έχουν ψυχούλα από το δρόμο. Μην αρκείστε στο λόγο μου.

** Κάθε ζωάκι που είναι στο σπίτι μας πρέπει να είναι ελεγμένο από το γιατρούλη, για τη δική του ασφάλεια και τη δική μας.

Θα σας ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο. Σώστε μια ψυχούλα σήμερα κι όλας και κερδίστε έναν ή περισσότερους φίλους για πάντα.